Vrtci in šole

Izobraževanje / Vrtci in šole

Z izobraževalnimi programi želimo v galeriji razvijati opazovanje, razumevanje in doživljanje umetniških del ter kulturne dediščine. Poleg likovnih vsebin predstavljamo obiskovalcem tudi arhitekturno dediščino nekdanjega cistercijanskega samostana in dediščino mesta Kostanjevica na Krki. Na ta način povezujemo likovno umetnost in kulturno dediščino z drugimi strokovnimi področji in učnimi vsebinami (zgodovina, biologija, etnologija), galerija pa postaja prostor, kjer lahko mladi kakovostno preživljajo čas, namenjen izvedbi širše zasnovanih kulturnih in tehniških dni.

Pestrost galerijskih in muzejskih vsebin ter idilični ambient muzeja sredi narave omogočata izvedbo raznolikih programov, ki jih prilagodimo starosti in željam skupine.

Vodene oglede nekdanjega samostana, stalnih in občasnih razstav ter parka skulptur Forma Viva povezujemo z različnimi delavnicami, na katerih se udeleženci spoznavajo s tematikami likovnih del in ustvarjajo v različnih likovnih tehnikah. Za šole izvajamo tudi celodnevne programe s kombinacijo različnih aktivnosti ali poglobljene likovne delavnice, na katerih se kot mentorji pridružijo umetniki.

V sodelovanju s TIC-em Kostanjevica na Krki lahko program povežemo tudi z drugimi aktivnostmi v Kostanjevici na Krki (ogled Kostanjeviške jame ali mesta na otoku, aktivnosti na vodi …).