Press release

04.11.22 - Prijavni obrazec - Forma viva 2023

Prijavni obrazec za natečaj Mednarodnega simpozija kiparjev Forma viva 2023

04.10.21 - Z igro do dediščine 2021

Program galerij in muzejev v Tednu otroka (4.-10. oktober 2021).

07.02.21 - GBJ ustvarjalnica: Od preproste lutke do avtomata

Na povezavi za izdelavo ptice iz papirja na dva načina – kot lutka na palici in preprost avtomat, pri katerem bo gibanje ptice omogočala ščipalka. Ustvarjalnica je primerna za skupno ustvarjanje otrok in odraslih.

03.12.20 - GBJ ustvarjalnica: novoletne voščilnice

Enostavna ideja za izdelavo voščilnic je osnovana z misiljo na ponovno uporabo odsluženega materiala. Srebrna notranjost tetrapaka je namreč kot nalašč za novoletni čas. Za izdelavo voščilnic poleg praznega tetrapaka potrebuješ samo še nekaj osnovnih šolskih / pisarniških pripomočkov.

19.11.20 - Forma viva - učni list

Učni list predstavi kiparski simpozij Forma viva v Kostanjevici na Krki in kako poteka kiparjenje v lesu. Namenjen je učencem od 7. do 9. r. OŠ.

08.11.20 - Pobarvanke umetnin iz galerijske zbirke

Poskusite ujeti barvne tone ali se prepustite domišljiji in umetnine iz zbirke Galerije Božidar Jakac pobarvajte čisto po svoje.

05.11.20 - Umetnika France in Tone Kralj

V gradivu sta predstavljena brata Kralj in izbor njunih del iz zbirke GBJ (obravnavani pojmi in teme: ekspresionizem, žanr, avtoportet umetnika, ilustracije Martina Krpana). Razmišljanje o likovnih delih spodbudijo vprašanja - učence usmerjajo v analizo likovnega dela, ki jo mentor lahko ob uporabi gradiva izvede z učenci. Gradivo je namenjeno učencem 8. in 9. razreda OŠ.

01.04.20 - UČNO GRADIVO ZA UČENCE 1. in 2. TRIADE OŠ IN IDEJE ZA USTVARJANJE DOMA

Grafika je področje likovnega ustvarjanja pri katerem različno obdelane površine (matrice) premažemo z barvo in odtisnemo ter tako nastane odtis. Oglejte si kratek video "Kaj je grafika" na Youtube kanalu GBJ. Pripravili smo tudi nekaj idej in navodil za ustvarjanje v različnih grafičnih tehnikah, ki si jih lahko ogledate na spletu ali prenesete na svoj računalnik in naprintate. Želimo vam veliko ustvarjalnega navdiha!

12.02.19 - Program Galerije Božidar Jakac v letu 2019

Kratek povzetek programa Galerije Božidar Jakac v letu 2019 s predvidenimi termini razstav, pri čemer dopuščamo možnost odstopanja oz. sprememb. Za več informacij se lahko obrnite na tajništvo Galerije (07 49 88 140, .(JavaScript must be enabled to view this email address)).

12.10.17 - Narava v nebo, človek vase - Mojstrovine iz zbirke Koroškega muzeja moderne umetnosti

V petek, 13. oktobra 2017, ob 18h, bomo v Galeriji Božidar Jakac odprli še zadnjo v nizu letošnjih razstav, razstavo "Narava v nebo, človek vase - Mojstrovine iz zbirke Koroškega muzeja moderne umetnosti", na kateri bo predstavljen izbor stotih slikarskih del iz zbirke Muzeja moderne umetnosti v Celovcu, ki jih spremljajo citati avstrijskih pesnikov in pisateljev. Razstava je rezultat dobrega sodelovanja naše galerije z Koroškim muzeja moderne umetnosti iz Celovca, ki se nadaljuje od lanskoletne retrospektivne razstave Valentina Omana, in je poleg Retrospektive Dušana Tršarja, naš najobsežnejši projekt letos. Ob dogodku v petek, 13. oktobra, ob 11. uri, pripravljamo novinarsko konferenco, na kateri bosta razstavo predstavila direktor Goran Milovanović in kustos razstave dr. Robert Simonišek.