novica

03.04.13

Vabimo na predavanje v Lamutov likovni salon

Galerija Božidar Jakac,
Občina Kostanjevica na Krki
in
Valvasorjeva knjižnica Krško, enota Kostanjevica na Krki


vabimo na predavanje
Mateje Hafner Dolenc, generalne sekretarke Združenja zgodovinskih mest Slovenije
in
Mateje Lazar, vodje Kulturne stične točke v Slovenije (CCP Slovenia), ki deluje v okviru SCCA, Zavoda za sodobno umetnost–Ljubljana


sreda, 3. april 2013, ob 18.uri
Galerija Božidar Jakac – Lamutov likovni salon
Oražnova ulica 5, Kostanjevica na Krki

Kostanjevica na Krki se je v lanskem letu pridružila Združenju zgodovinskih mest Slovenije, v katerega so povezana stara slovenska mesta Celje, Idrija, Koper, Kranj, Novo mesto, Piran, Ptuj, Radovljica, Slovenske Konjice, Škofja Loka in Tržič. Združenje poleg promocije omogoča tudi izmenjavo dobrih praks na področju prenavljanja in oživljanja starih mestnih jeder in na ta način odpira tudi poti k iskanju finančnih vzpodbud za varovanje dediščine.
Prenovo in oživljanje kulturne dediščine sofinancira več finančnih mehanizmov v slovenskem in širšem evropskem prostoru. V okviru predavanja bo predstavljen Program Kultura in možnosti za financiranje iz tega vira, izpostavljeni bodo nekateri uspešni slovenski projekti in predstavljene usmeritve programa za prihajajoče obdobje 2014–2020.


Predavanje je nadaljevanje t.i. porazstavnega dela programa Kostanjevica na Krki: obrazi arhitekturne dediščine, ki ga v Galeriji Božidar Jakac pripravljamo v sodelovanju z Občino Kostanjevica na Krki in Valvasorjevo knjižnico Krško, enota Kostanjevica na Krki.

 


Informacije:

Dr. Helena Rožman
muzejska svetovalka
T: + 386 7 498 81 48
____________________________________________
Galerija Božidar Jakac
Grajska cesta 45, 8311 Kostanjevica na Krki
T: + 386 7 498 81 40
F: + 386 7 498 81 51
http://www.galerija-bj.si