novica

14.07.13

TORI TRIO

TORI TRIO

TORI TRIO
Jure Tori, harmonika
Eduardo Contizanetti, kitara
Ewald Oberleitner, kontrabas

Jure Tori ime, ki ga tako v domovini, kot širšem delu sveta, pozna praktično vsak, ki spremlja glasbeno dogajanje v zadnjih dvajsetih letih. Samosvoj, karizmatičen glasbenik, katerega doktrina kakovost, ostaja zaščitni znak, tako njega, kot vseh ustvarjalcev s katerimi sodeluje. Najsi bodo to ponarodeli Orleki, ali pa manjše zasedbe, s katerimi ves čas sodeluje.
Jure je virtuoz in romantik v eni osebi. Do sedaj je igral že na mnogih odrih širom sveta v duetu z Ewaldom Oberleitnerjem in v zadnjem času tudi že z zasedbo TORI TRIO, po Sloveniji, Avstriji, Češki, Slovaški, Italiji, Hrvaški, Veliki Britaniji, Franciji,... ter s skupino Orlek po mnogih evropskih državah, ZDA, Aziji, Avstraliji in Novi Zelandiji.
Juretova glasba je prisotna v animacijah Dušana Kastelica, filmih Metoda Pevca ter raznih dokumentarnih oddajah v Sloveniji in Avstriji.
Z avtorskim delom izraža svojo osebnost. Včasih na hecen, drugič resen način igra svoje travme in radosti življenja. To je najlažja pot, da se skrije ali zbeži v svoj svet.

Več na:  http://www.juretori.com


Vstopnina:

8,00 EUR (predprodaja), 10,00 EUR (na dan koncerta)
Blagajna Galerije Božidar Jakac, od torka do nedelje med 9.00 in 18.00 ter uro pred koncertom!


Napovedujemo:

19. julij 2013, ob 20.30
BORIS ŠINIGOJ, lutnja
solistični koncert