novica

14.07.16

SONC festival, koncert godalne zasedbe

V četrtek, 14. julija 2016 ob 20.00 vas vabimo na koncert v sklopu SONC FESTIVALA, ki bo v razstavnih prostorih retrospektive Valentina Omana.

Sonc Festival je komorni festival, ki se bo odvijal v Radečah, gostje festivala pa se bodo s koncertom predstavili tudi v Ljubljani in Kostanjevici na Krki.
Festival je ustanovila slovenska violinistka Tanja Sonc.
Sonc Festival bo gostil mednarodne glasbenike, ki bodo ustvarjali komorno glasbo na visokem umetniškem nivoju, ter obenem spoznavali lepote Slovenije.
Letos bo festival gostil tri glasbenike, ki študirajo na prestižnih univerzah v Evropi.

Zasedba:
Tanja Sonc violina
Alican Süner violina
Ribal Molaeb viola
Sary Khalifé violončelo

Program:
W. A.Mozart: Duo za violino in violo v G-duru, KV 423
D. Šostakovič: Godalni kvartet št.7, op.108
F. Schubert: Quartettsatz v c-molu, n.12, D.703
B. Smetana: Godalni kvartet št.1 v e-molu


Umetniška voditeljica festivala, Tanja Sonc, je zmagovalka Brahms tekmovanja in mnogih drugih mednarodnih tekmovanj. Po študiju v Ljubljani in Salzburgu nadaljuje svojo pot v Zürichu, kjer trenutno študira solistično diplomo in sodeluje v Tonhalle orkestru.

Iz Turčije prihaja Alican Süner, mednarodno uveljavljen violinist, zmagovalec Max Rostal ter Postacchini tekmovanja, član Karajan Akademije Berlinske Filharmonije. Trenutno študira in živi v Berlinu.

Iz Libanona je Ribal Molaeb, violist, ki po študiju v Salzburgu nadaljuje svoj podiplomski študij na Dunaju, je član West-Eastern Divan orkestra pod taktirko maestra Daniela Barenboima in ustanovitelj Molaeb Festivala v Libanonu.

V Libanonu rojeni Sary Khalifé, čelist, je diplomiral na Conservatoire National Supérieur de Musique, deluje v Al-Mayadine Ensemble, ki pod vodstvom Marcela Khalifé igra tradicionalno in impovizirano glasbo.


Cikel koncertov:
14. julij: Galerija Božidar JakacKostanjevica na Krki
15. julij: Ljubljana, ob 20.00 v Dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji
16. julij: Radeče, ob 20.00 v Cerkvi Sv. Petra

Vljudno vabljeni!