novica

Razstava del akademskega kiparja, slikarja, grafika in Prešernovega nagrajenca JANEZA BOLJKE

Galerija Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost Kranj,  Vas vljudno vabi na odprtje razstave del akademskega kiparja, slikarja, grafika in Prešernovega nagrajenca JANEZA BOLJKE v petek, 11. maja 2012, ob 19. uri.

Umetnika bosta predstavila Goran Milovanović in Gojko Zupan. Razstava je nastala v sodelovanju z Galerijo Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki in družino Boljka.

Prijazno vabljeni!

Marko Arnež
vodja Galerije Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost



V svojem strokovnem besedilu je Goran Milovanović, kustos Galerije Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki, v sodelovanju s katero je razstava tudi nastala, zapisal: ‘’ Izbor kiparskih del na tej razstavi, podkrepljenih in prepletenih s slikarskim in grafičnim opusom umetnika, nudi celosten vpogled v obširen opus Janeza Boljke in ga odkriva kot virtuoznega kronista s filozofsko eksistencialnim, izrazito humanističnim pogledom na dobo moderne in celotno družbeno stvarnost. Toda zrcalna podoba, ki jo je Boljka tudi fizično kot senco postavil mnogim svojim skulpturam, nas žal prepogosto opozarja, da se zgodovina ponavlja.’‘