novica

17.06.17

Poletna muzejska noč v Galeriji Božidar Jakac

V soboto, 17. junija 2017, vabimo v Galerijo Božidar Jakac:

ob 18.00
JAVNO VODSTVO po retrospektivni razstavi akad. kiparja Dušana Tršarja;
na vodenem ogledu razstave se boste seznanili z umetninami in življenjsko potjo akademskega kiparja Dušana Tršarja.

ob 18.00
USTVARJALNA KIPARSKA DELAVNICA za otroke in družine;
na delavnici bomo raziskovali kipe, tehnike in materiale v katerih ustvarja umetnik Dušan Tršar, nato pa bomo, po navdihu Tršarjevih svetlobnih objektov, ustvarjali kipe iz pleksi stekla.

ob 20.00
JOŽICA MEDLE: ZRAK, KI GA DIHAŠ TI, odprtje razstave v lapidariju;
umetnica je, na osnovi večletnega študija in sistematičnega raziskovanja zgodovine in manifestacije kontrapunkta v različnih umetnostnih smereh, skozi analizo njegovega analognega razvoja v glasbi, plesu in likovnosti, pripravila izjemen likovni kontrapunkt na temo ekologije. Ustvarila je grafični cikel, v katerem je kontrapunktu sledila na treh nivojih – s predirljivim podajanjem kontrapunktične vsebine, s smotrno izbrano in ubrano likovno govorico na posameznih grafičnih listih, ter s celotno zasnovo in postavitvijo razstave, pri kateri sozvočje posameznih del spleta zgodbo na najvišjem nivoju.


ob 21.30
METOD BANKO (glas) in TEO COLLORI (kitara): PESEM O MORJU, koncert na dvorišču;
glasbenika v projektu Pesem o morju na prefinjen način združujeta poezijo in glasbo. Primarni učinek njune glasbe je, da skozi zadovoljstvo sodelovanja, še posebej skozi mediteransko podalpski melos, poslušalcu daje prijeteno glasbenego izkustvo. Pesmi so včasih humorne, plesne, včasih resne – kot brezčasen glas človeštva, ki poslušalca ne pušča ravnodušnega.

ob 00.00
Skupni zaključek Poletne muzejske noči Posavskih gradov na GRADU RAJHENBURG s koncertom: VASKO ATANASOVSKI in SIMONE ZANCHINI DUO

Vabimo vas tudi k ogledu stalnih razstav in aktualnih razstav Dušan Tršar: Retrospektiva ter Tina Dobrajc: Velika dekleta ne jočejo, v nekdanji samostanski cerkvi. Vstop je na ta večer prost.

Prijazno povabljeni, da Poletno muzejsko noč preživite v naši družbi!