novica

03.07.17 – 29.07.17

Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2017

Mednarodni simpozij kiparjev Forma viva 2017

Udeleženci letošnjega simpozija so Meng Gao (Kitajska), Ryszard Litwiniuk (Poljska) in Primož Pugelj (Slovenija). Simpozij se bo zaključil v soboto, 29. julija, ob 20. uri, s slovesno otvoritvijo novo postavljenih kipov.

Spremljevalni dogodki ob simpoziju:

petek, 7. julij, ob 20. uri
Bakalina, koncert na dvorišču

Nekoč so bila sodelovanja nujna za preživetje, zato so se ljudje, kljub njenim slabostim, odločali za španovijo. Danes se zdi, da je vsak samozadosten in da španovija ni več potrebna, s tem pa izginjata modrost in radost druženja. Duo Bakalina je sledil spontani želji po skupnem glasbenem ustvarjanju in s pisano druščino glasbenikov ustvaril edinstveno glasbo, ki nam daje vedeti kako močna in lepa je lahko španovija.
Zasedba: Renata Lapanja (harmonika, glas), Jani Kutin (glas), Zvezdana Novaković (harfa).
Vstop prost.


četrtek, 13. julij, ob 20. uri
SONC festival, koncert komorne glasbe

Na letošnjem koncertu mednarodnega komornega festivala bodo z nami Božena Angelova (violina), Beatriz Blanco (violončelo), Maruša Bogataj (violončelo), Boštjan Lipovšek (rog), Ribal Molaeb (viola), Christoph Slenczka (viola) in idejna vodja festivala Tanja Sonc (violina). Prisluhnili bomo delom Leona Firšta, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Antonína Dvořáka.
Vstop prost.


sobota, 22. julij, ob 20. uri
Katja Šulc: Kamlisajlan, koncert na dvorišču

Pevka Katja Šulc v svojem delu prepleta poezijo in glasbo. Predstavila nam bo zadnji album Kamlisajlan, ki je posvečen sodobni romski poeziji Balkana in Vzhodne Evrope. Zasedba: Katja Šulc (vokal), Andraž Mazi (kitara), Damir Mazrek (tolkala).
Vstop prost.


sobota, 29. julij, ob 20. uri
Zaključek Mednarodnega kiparskega simpozija Forma viva

Vstop prost.


Poletje pod lipami: poletne počitniške delavnice

ponedeljek, 3. do petek, 7. julij, med 9. in 12. uro
Celotedenska kiparska delavnica za otroke

Udeleženci se bodo spoznali s potekom nastanka odlitka, od skice do končnega izdelka. Izdelovali bomo odlitke v mavcu in jih patinirali na bron. Delavnico bo vodil lik. pedagog Valter Rabič. Namenjena je otrokom med 6. in 15. letom starosti. Cena delavnice je 35 evrov in za drugega otroka v družini 20 evrov. Prijave: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.


četrtek, 13. julij, ob 17. uri
Ustvarjalnica grafičnega tiska za odrasle

Obiskovalci se bodo na delavnici podrobneje seznanili z grafično tehniko suhe igle, ki jo uvrščamo h globokemu tisku. Vstop prost.


ponedeljek, 17. do petek, 21. julij 2017, med 10. in 15. uro
Celotedenska filmska delavnica za mlade

Udeleženci se bodo spoznali s procesi filmskega ustvarjanja in posneli kratek film. Delavnico organizira Društvo zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega. Namenjena je mladim med 10. in 18. letom starosti. Udeležba je brezplačana. Prijave: .(JavaScript must be enabled to view this email address), .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.


torek, 18. julij, ob 17.00
Pravljična ura za otroke

Po razstavi Tine Dobrajc, Velika dekleta ne jočejo, v nekdanji samostanski cerkvi, bo obiskovalce popeljala pravljičarka Katja Puntar. Sledila bo ustvarjalnica, na kateri bodo otroci svoje pravljične vtise upodobili v grafični tehniki suha igla.
Vstop prost.

Vljudno vabljeni!