novica

19.04.20

Zbiramo zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra

Zbiramo zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra

Zaradi pandemije smo se vsi znašli večinoma doma, v krogu domačih, zato vas vabimo, da dodatni čas izkoristite tudi za brskanje po starih fotografskih albumih in za pogovor s starši in starimi starši ter z nami delite svoje in njihove zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra.

Kostanjeviški samostan je od nastanka dalje tesno prepleten z življenjem mesta Kostanjevica na Krki in njenih prebivalcev. V začetku 20. stoletja so v njem delovali sodišče, gozdna uprava, vinarska zadruga, različne tovarne in obrtniki, v njem so bila tudi stanovanja. K sodelovanju vabimo vse, ki ste bili osebno povezani z dogajanjem v prostorih nekdanjega samostana v času pred ustanovitvijo Galerije Božidar Jakac ali poznate zgodbe, ki so vam jih zaupali vaši starši, stari starši ali ostali znanci.

Veseli bomo vaših pričevanj in fotografij iz samostana, ki jih bomo shranili v dokumentarni fond galerije. Fotografije in zgodbe nam pošljite na elektronski naslov .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali pokličte v tajništvo galerije na 07 49 88 140 (pon-pet, 9-12).

Najzanimivejše zgodbe in fotografije bomo z dovoljenjem avtorjev oz. lastnikov tudi objavili na FB strani galerije.