novica

31.03.22

Tečaj grafičnih tehnik za odrasle: kolagrafija

TEČAJ GRAFIČNIH TEHNIK ZA ODRASLE: KOLAGRAFIJA
začetek v četrtek, 31. marca 2022, ob 17. uri (pet srečanj)
Galerija Božidar Jakac – pedagoški prostori

Vabimo vas k raziskovanju grafične ustvarjalnosti na tečaju grafičnih tehnik pod mentorstvom akademske slikarke in grafičarke Nataše Mirtič. Osredotočili se bomo na delo v grafični tehniki kolagrafija, za katero bomo matrice pripravili s pomočjo kartona, lepila, finega prahu, tekstila, papirja in drugih materialov z različnimi teksturami. Ob prijetnem delovnem vzdušju bomo raziskovali različne možnosti kombiniranja globokega in visokega tiska. Tečaj je primeren tako za začetnike, kot tiste, ki želite nadgraditi svoje znanje in izkušnje v grafiki.

Tečaj pripravljamo v sodelovanju z JSKD Krško. Potekal bo ob četrtkih, med 31. marcem in 5. majem 2022, z začetkom ob 17. uri, in v obsegu 15 ur (5 srečanj po 3 ure).

Kotizacija za pet srečanj je 50 €. Člani Kluba prijateljev GBJ lahko uveljavijo 20 % popust.

Z 18. 3. so se zapolnila vsa mesta na tečaju, tako da prijav ne sprejemamo več.

—-

O mentorici:
Nataša Mirtič se je rodila leta 1973 v Novem mestu. Leta 1997 je diplomirala na Oddelku za slikarstvo pri prof. Andreju Jemcu, na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V letu 2001 je končala magistrski študij grafike pri prof. Lojzetu Logarju. Opravila je tudi pedagoško-andragoško izobraževanje, več let poučevala likovno vzgojo, vodila več tečajev risanja in slikanja ter grafične delavnice za mladostnike in odrasle.  Sodelovala je na več izborih slovenske grafike doma in v tujini in za svoje delo prejela več nagrad in priznanj. Status samostojne kulturne ustvarjalke ima od leta 2001. Kot svobodna umetnica živi in dela v Novem mestu.