novica

16.09.21

Tečaj grafičnih tehnik za odrasle: kolagrafija

Tečaj grafičnih tehnik za odrasle: kolagrafija

začetek v četrtek, 16. septembra 2021, ob 17. uri
(štiri srečanja)

Vabimo vas k raziskovanju grafične ustvarjalnosti na tečaju grafičnih tehnik pod mentorstvom akademske slikarke in grafičarke NATAŠE MIRTIČ. Osredotočili se bomo na delo v grafični tehniki KOLAGRAFIJA, za katero bomo matrice pripravili s pomočjo kartona, lepila, finega prahu, tekstila, papirja in ostalega materiala z različnimi teksturami. Prvim odtisom bo sledila nadgradnja in ponovna obdelava matric, spoznali se bomo z različnimi možnostmi kombiniranja globokega in visokega tiska. V prijetnem delovnem vzdušju bomo osvojili tehnologijo in se ob nastalih delih pogovarjali o vrednotenju.

Tečaj pripravljamo v sodelovanju z JSKD Krško. Potekal bo od 16. septembra do 7. oktobra 2021 ob četrtkih, z začetkom ob 17. uri, in v obsegu 12 ur (4 srečanja po 3 ure).*

Kotizacija za štiri srečanja je 50 €. Člani Kluba prijateljev GBJ lahko uveljavijo 20 % popust.

Prijave in informacije: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.

Vljudno vabljeni!

-
O mentorici:
NATAŠA MIRTIČ se je rodila leta 1973 v Novem mestu. Leta 1997 je diplomirala na Oddelku za slikarstvo pri prof. Andreju Jemcu, na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V letu 2001 je končala magistrski študij grafike pri prof. Lojzetu Logarju. Opravila je tudi pedagoško-andragoško izobraževanje, več let poučevala likovno vzgojo, vodila več tečajev risanja in slikanja ter grafične delavnice za mladostnike in odrasle.  Sodelovala je na več izborih slovenske grafike doma in v tujini in za svoje delo prejela več nagrad in priznanj. Status samostojne kulturne ustvarjalke ima od leta 2001. Kot svobodna umetnica živi in dela v Novem mestu.

—-
*Udeležba je mogoča v skladu s PCT protokolom. Ob morebitnih spremembah ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 se izvedba tečaja prestavi na pomlad 2022.