novica

01.08.20 – 31.08.20

Program vodstev in ustvarjalnic v avgustu

Program vodstev in ustvarjalnic v avgustu Program vodstev in ustvarjalnic v avgustu

V avgustu pripravljamo pester program obrazstavnih dogodkov:


POČITNIŠKO VARSTVO V MUZEJU
od srede do petka, 5.-7. avgust, med 9. in 15. uro

Tri počitniške dopoldneve bomo raziskovali stavbo nekdanjega samostana in odkrivali zanimivosti umetnin na razstavah. Pokukali bomo v prostore kamor sicer obiskovalci nimajo vstopa in se prepustili ustvarjanju: izdelali bomo počitniški zin, ustvarjali v tehnikah suha igla, kolaž in asemblaž, izdelali odlitke arhitekturnih fragmentov, ki krasijo nekdanjo samostansko cerkev in še marsikaj. Večina aktivnosti bo potekala zunaj - na dvorišču in v parku skulptur Forma viva.

Program je namenjen otrokom med 6. in 10. letom. Število udeležencev je omejeno na 10. Cena za tridnevno udeležbo je 20 evrov in za drugega otroka v družini 15 evrov.
Prijave in informacije: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.

 

JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI OSAMLJENOSTI Z DR. ROBERTOM INHOFOM
sobota, 8. avgust, ob 17. uri

Vabimo vas na voden ogled razstave Osamljenosti. Izrazi tesnobe v »prekmurski« likovni umetnosti (izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota) s kustosom razstave in direktorjem Galerije Murska Sobota dr. Robertom Inhofom.

Število udeležencev je omejeno, zato so za vodstvo obvezne predhodne prijave (vsaj dan prej) na .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.

 


POLETJE POD LIPAMI: MEDGENERACIJSKE USTVARJALNICE
vsako soboto v avgustu na dvorišču GBJ, med 10. in 13. uro

Pridružite se nam pod lipami na dvorišču nekdanjega samostana, kjer bomo tematike in motive aktualnih občasnih razstav povezovali z ustvarjanjem. Ustvarjalnice so brezplačne in so namenjene vsem generacijam. Vabljeni med 10. in 13. uro, da se ustvarjanju prepustite poljubno dolgo.

1. 8. asemblaž / 8. 8. pogled skozi okno / 15. 8. odlivanje arhitekturnih fragmentov / 22. 8. mini grafika / 29. 8. landart in tiskanje z naravnimi barvili

 

NEDELJSKA VODSTVA ZA DRUŽINE
vsako nedeljo v avgustu, ob nakupu družinske vstopnice in predhodni prijavi

Popeljali vas bomo med najzanimivejše umetnine na stalnih razstavah in vam predstavili ambient nekdanjega cistercijanskega samostana. Vodstvo je časovno in vsebinsko prilagojeno družinam z otroki. Ob nakupu družinske vstopnine (10€) ob nedeljah v mesecu avgustu je vodstvo brezplačno.

Obvezne so predhodne prijave na .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.


_____
Program bomo izvajali v skladu z vsemi navodili in ukrepi pristojnih institucij za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Glede na epidemiološko situacijo si pridružujemo pravico do sprememb programa, o čemer bomo sproti obveščali na spletni strani GBJ.