novica

05.05.20

Odprtje Galerije Božidar Jakac

Dragi prijatelji GBJ in ljubitelji umetnosti,

vrata Galerije Božidar Jakac bomo za individualne obiskovalce ponovno odprli v torek, 5. maja 2020, ob 10. uri. Galerija bo odprta po običajnem urniku: od torka do nedelje med 10. in 18. uro.

Ogledate si lahko vse stalne razstave in se sprehodite po pomladno cvetočem parku skulptur Forma viva. Še do nedelje, 10. maja, je na ogled tudi razstava Nande Vidmar: Retrospektiva.

S spoštovanjem varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med vašim obiskom. Da nam boste pri tem v pomoč, vas prosimo, da vstopate v galerijo brez bolezenskih znakov in upoštevate s strani NIJZ- a predpisano higieno rok in kašlja. V galeriji smo poskrbeli za razkuževanje, vas pa prosimo, da upoštevate navodila našega osebja, ki bo nadzorovalo dovoljeno število obiskovalcev po prostorih. V vseh razstaviščih je obvezna uporaba lastnih zaščitnih mask in upoštevanje predpisane medsebojne razdalje. Plačilo vstopnine in nakupa v muzejski trgovini je mogoče le brezgotovinsko, listanje publikacij v muzejski trgovini pa žal ni dovoljeno.

Veseli nas, da vas bomo spet lahko pozdravili med umetninami!

—-

Navodila za obiskovalce:

• Prosimo vas, da nas obiščete in v muzej vstopate samo, če ste zdravi. V primeru bolezenskih znakov nalezljive bolezni (kašelj, vročina, zasoplost, oteženo dihanje itd.) ostanite doma.

• Vstop v razstavne prostore je možen za posameznike, družine in manjše skupine do 3 osebe oz. v skladu z veljavnimi splošnimi določili.

• V zaprtih prostorih je za vse obiskovalce obvezna uporaba zaščitne maske.

• Prosimo za upoštevanje medsebojne razdalje – najmanj 2 metra. Število oseb v posameznem razstavišču je omejeno, hkrati je omejeno število obiskovalcev, ki so v stavbi muzeja istočasno, za kar bodo poskrbeli muzejski vodniki.

• Ob vstopu in izhodu – na blagajni, v toaletnih prostorih in drugih mestih so na voljo sredstva za razkuževanje rok in informacije o higienskih ukrepih.

• Prosimo, da upoštevate priporočilo muzejskega vodnika in oznake o smeri gibanja po muzeju.

• Plačilo vstopnine in nakupa v muzejski trgovini je mogoče le brezgotovinsko.

• Listanje publikacij v muzejski trgovini ni dovoljeno, prav tako je omejen dostop do drugih izdelkov, vsekakor pa se bomo potrudili, da vam izdelke ustrezno predstavimo.