novica

01.04.20 – 03.05.20

Nagradni natečaj za osnovnošolce: #ostanidoma in ustvari “Cvetoče krošnje”

Nagradni natečaj za osnovnošolce: #ostanidoma in ustvari “Cvetoče krošnje”

Osnovnošolce vabimo, da narišejo, naslikajo ali izdelajo grafiko (z odtisi prstov, roke, drevesnih listov, različnih predmetov, v tehniki monotipija …) z motivom: “Cvetoče krošnje (ki jih gledam skozi okno)”.

V pomoč pri ustvarjanju vam je lahko gradivo “Kako ustvariti grafiko doma”, ki smo ga pripravili v galeriji. Ustvarjate lahko v eni ali več barvah in tehnike med seboj kombinirate.

Izdelke (ob pomoči staršev) fotografirajte ali skenirajte in pošljite na e-naslov .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali jih objavite na vašem Instagram profilu in označite GBJ (@galerijabj).


Zadnji dan za pošiljanje izdelkov je 3. maj 2020. Po zaključku natečaja bomo izbrali šest najboljših izdelkov (iz vsake triade OŠ po dva), katerih ustvarjalci bodo prejeli magnet z motivom umetniškega dela iz zbirke GBJ in družinsko vstopnico v GBJ.

Hitro zavihajte rokave, pripravite barve in se prepustite ustvarjalnosti!
—-
Pravilnik nagradnega natečaja je dostopen na POVEZAVI.

Na fotografiji je grafika iz zbirke GBJ:
Janko Orač, Cvetoče krošnje, 2003, barvni lesorez, inv. št. GG 7366

——

ponedeljek, 4. maj 2020: Hvala za vse cvetoče krošnje! 🌳🌿🌸 🌼

Likovni natečaj za osnovnošolce: Ustvari Cvetoče krošnje se je zaključil. Z veseljem sporočamo, da smo prejeli več kot dvesto fotografij pomladno navdahnjenih izdelkov osnovnošolcev iz vse Slovenije. Prav vsaka umetnija, ki smo jo tekom preteklega meseca prejeli, je s prepletom pomadnega prebujanja narave in domiselnih upodobitev cvetočih krošenj komisiji natečaja polepšala delovni vsakdan.

Vse prejete izdelke bomo vključili v skupni video, ki ga bomo objavili v petek, 8. maja, ko bomo tudi sporočili imena nagrajencev, ki prejmejo družinsko vstopnico v galerijo in magnet. 🌞