novica

01.06.21

Kiparska delavnica z Dragico Čadež: človeška figura v glini

Kiparska delavnica z Dragico Čadež: človeška figura v glini

Ob aktualni občasni razstavi Zgodba o lesu in glini v Galeriji Božidar Jakac, v sodelovanju z JSKD Krško, vabimo na kiparsko delavnico, ki jo bo vodila umetnica in izjemna pedagoginja Dragica Čadež. Raziskovali bomo zakonitosti oblikovanja človeške figure in se posvetili modeliranju male plastike v glini. Predznanje za delavnico ni potrebno, primerna je tako za začetnike kot za tiste, ki želijo nadgraditi svoje znanje ter izkušnje.

Srečali se bomo dva torka zapored, 22. in 29. junija 2021, med 17. in 20. uro. V kolikor bo vreme dopuščalo bo delavnica potekala zunaj – pod lipami na dvorišču GBJ oz. v pedagoških prostorih, ob upoštevanju predpisov NIJZ.

Kotizacija za delavnico je 10 €. Člani Kluba prijateljev GBJ imajo 20 % popust.
Prijave in informacije: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.

Vljudno vabljeni!

O mentorici:
Dragica Čadež (1940) je diplomirala na ljubljanski Akademiji za likovno (1963) in nato pri profesorju Borisu Kalinu dokončala tudi podiplomski študij (1965). Leta 1982 je postala prva profesorica kiparstva v Sloveniji in se je leta 1989 zaposlila kot redna profesorica na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Ustvarja predvsem v lesu, v zadnjem času pa tudi v glini oziroma keramiki, medtem ko je skozi svojo ustvarjalno pot delala tudi v bronu, mavcu in betonu. Leta 1986 je prejela Nagrado Prešernovega sklada za prelomni kiparski cikel Asociacije na Pompeje. Dragica Čadež živi in deluje v Ljubljani.