novica

20.04.21 – 20.06.21

Gostovanje razstave Vezi v Zagrebu

Razstava Vezi. Zagrebška likovna akademija in slovenski umetniki med obema vojnama je plod sodelovanja treh ustanov: Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, Nacionalnega muzeja moderne umetnosti Zagreb (Moderne galerije) in Akademije likovnih umetnosti v Zagrebu. Razstava predstavlja vplive, povezave in sodelovanja med slovenskimi in hrvaškimi umetniki ter odpira nekatera osrednja umetnostna in družbena vprašanja, ki so zaposlovala umetnike tistega časa od nacionalnega likovnega izraza do angažirane umetnosti. Kustosinji razstave sta dr. Asta Vrečko in Dajana Vlaisavljević.

Razstava bo na ogled od 20. aprila do 20. junija 2021 v Nacionalnem muzeju moderne umetnosti (Moderni galeriji) v Zagrebu, ob njej pa bo izšel hrvaško-angleški katalog. Jeseni, med 10. septembrom 2021 in 13. februarjem 2022, bo v spremenjeni obliki na ogled tudi v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki.

Več informacija na spletni strani Nacionalnega muzeja moderne umetnosti v Zagrebu https://www.moderna-galerija.hr/spone-zagrebacka-likovna-akademija-i-slovenski-umjetnici-izmedu-dva-rata/.