arhiv

30.06.20

Paul Claudel, Jacques Lacan: TALKA

Vljudno vabljeni na uprizoritve predstave ANTON PODBEVŠEK TEATRA v Galeriji Božidar Jakac: 30.6, 1.7., 2.7. in 4.7. 2020, ob 21. uri

več »

28.06.20 – 31.08.20

Počitniške aktivnosti v galeriji za otroke in mlade

Tekom poletnih počitnic vabimo na Celotedensko kiparsko delavnico, Filmsko delavnico in Poletje pod lipami - počitniško varstvo v muzeju.

več »

18.05.20

Spletna razstava TRIKRAT TRI ŽENSKE

Vabljeni k ogledu spletne razstave, ki smo jo ob letošnjem Mednarodnem muzejskem dnevu pripravili skupaj z Mestnim muzejem Krško in Posavskim muzejem Brežice!

več »

18.05.20 – 18.05.20

Mednarodni muzejski dan v GBJ

Ob Mednarodnem muzejskem dnevu bo GBJ za obiskovalce izjemoma odprta tudi v ponedeljek - 18. maja, od 8. do 16. ure. Vstop je prost, muzejske publikacije pa bodo na voljo s popustom. Lepo vabljeni!

več »

08.05.20

Znani so nagrajenci natečaja #ostani doma in ustvari cvetoče krošnje

Z veseljem sporočamo, da je na natečaju sodelovalo kar 284 učencev in da smo prejeli 299 likovnih interpretacij predlaganega motiva. Ob tako lepem odzivu smo nagradili več izdelkov kot je bilo predvideno – skupno 20. Ker so vsi sodelujoči izkazali izjemno motivacijo in ustvarjalnost, smo se odločili, da na virtualno razstavo uvrstimo vse prispele cvetoče krošnje!

več »

05.05.20

Odprtje Galerije Božidar Jakac

Spoštovani obiskovalci, obveščamo vas, da ponovno odpiramo naša vrata v torek, 5. maja 2020, ob 10. uri. Ogledate si lahko vse stalne razstave in se sprehodite po pomladno cvetočem parku skulptur Forma viva. Še do nedelje, 10. maja, je na ogled tudi razstava Nande Vidmar: Retrospektiva. S spoštovanjem varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med vašim obiskom. Veseli nas, da vas bomo spet lahko pozdravili med umetninami!

več »

01.03.20

Zapisi muzejskega vsakdana na GBJ BLOGU

Dane razmere, ki zaznamujejo leto 2020 so edinstvena priložnost za refleksijo in poglobitev v teme, ki nas zanimajo, a nam zanje pogosto zmanjka časa. Tako smo sodelavci GBJ spomladi začeli pisati BLOG. Vabljeni k branju na povezavi: https://galerija-bj.blog/. Hkrati obveščamo, da intenzivno delamo na vzpostavitvi nove spletne strani galerije, ki bo v skladu z regulativo Evropske unije in z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

več »

19.04.20

Zbiramo zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra

Zaradi pandemije smo se vsi znašli večinoma doma, v krogu domačih, zato vas vabimo, da dodatni čas izkoristite tudi za brskanje po starih fotografskih albumih in za pogovor s starši in starimi starši ter z nami delite svoje in njihove zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra.

več »

30.03.20

Učno gradivo in ideje za ustvarjanje doma

Za vse ustvarjanja željne smo pripravili nekaj učnih gradiv in idej za ustvarjanje doma. Gradivo si lahko prenesete na svoj računalnik, si ga ogledate na spletu ali ga naprintate. Želimo vam veliko ustvarjanega navdiha!

več »

01.04.20 – 03.05.20

Nagradni natečaj za osnovnošolce: #ostanidoma in ustvari “Cvetoče krošnje”

Osnovnošolce vabimo, da narišejo, naslikajo ali izdelajo grafiko z motivom: Cvetoče krošnje (ki jih gledam skozi okno). Izdelke (ob pomoči staršev) fotografirajte ali skenirajte in jih do 3. maja 2020 pošljite na e-naslov .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali jih objavite na vašem Instagram profilu in označite GBJ (@galerijabj). Najboljše bomo nagradili!

več »

« First  <  3 4 5 6 7 >  Last »