arhiv

POGLED NA LIKOVNO UMETNOST SLOVENIJE 6: Jaz, tukaj, zdaj

prenos razstave v Obalne galerije Piran, 16.6.2012 VEČ INFORMACIJ

več »

Tomislav Buntak, Potovanje junaštva

V petek, 25. maj 2012, ob 19. uri, bomo v nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac odprli razstavo akademskega slikarja Tomislava Buntaka, POTOVANJE JUNAŠTVA. Avtorja in njegovo delo bo predstavil kustos Branko Franceschi. Razstava bo na ogled do 27. januarja 2013.

več »

18. maj, svetovni dan muzejev

Na svetovni dan muzejev vabimo v stalne razstave Janeza Boljke, Bogdana Borčića, Zorana Didka, Jožeta Gorjupa, Franceta Goršeta, Božidarja Jakca, Franceta Kralja, Toneta Kralja in v pletersko zbirko. V prostorih lapidarija je na ogled razstava Igorja Bravničarja, Metamorfoze. Vstop v vse razstavne prostore je brezplačen! Ob 16. uri bo potekala Ustvarjalnica, ki jo bo vodila kustosinja Helena Rožman. Posvetili se bomo razmišljanjem o tem, kaj nam v sodobnem času pomenijo muzeji. So le vez s preteklostjo ali pa mogoče s svojimi programi postajamo tudi sooblikovalci sedanjega in prihodnjega načina življenja. Delavnica je namenjena predvsem otrokom med 5. in 12. letom starosti. Prost vstop! Vljudno vabljeni!

več »

Razstava del akademskega kiparja, slikarja, grafika in Prešernovega nagrajenca JANEZA BOLJKE

Galerija Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost Kranj, petek, 11.5. - 23.6.2012

več »

POGLED NA LIKOVNO UMETNOST SLOVENIJE 6: Jaz, tukaj, zdaj

Galerija sodobne umetnosti, Celje, 10.5. - 10.6.2012 VEČ

več »

USTVARJALNICA; Galerija Božidar Jakac – Lamutov likovni salon, sreda, 2. maj 2012, ob 10. uri

Vabimo v ustvarjalno delavnico, v kateri bomo spoznavali dela akademske slikarke Jasmine Nedanovski, razstavljena v okviru razstave Moja zgodba, ki je do 6. maja na ogled v prostorih Lamutovega likovnega salona Galerije Božidar Jakac. Delavnico, s katero bomo odstirali skrivnosti ustvarjanja grafičnih del, bo vodila umetnica. Program je namenjen predvsem otrokom med 5. in 12. letom starosti, vabljeni pa ste tudi starejši! Prost vstop!

več »

Obletnica smrti akademskega slikarja Jožeta Gorjupa

Danes mineva 80 let od smrti kostanjeviškega slikarja Jožeta Gorjupa, ki je umrl leta 1932. Izbor del je na ogled na njegovi stalni razstavi v Galerije Božidar Jakac. Vabljeni tudi v prazničnih dneh, ko je Galerija odprta med 9. in 18. uro.

več »

Zmago Lenárdič - prejemnik Jakopičeve nagrade

Akademski slikar Zmago Lenárdič je med drugim tudi za avtorsko razstavo Second Life v Galeriji Božidar Jakac - nekdanji samostanski cerkvi dobitnik Jakopičeve nagrade, največje nacionalne nagrade za likovno umetnost, za leto 2012.

več »

Jasmina Nedanovski, Moja zgodba

petek, 23. marec 2012, ob 19. uri

več »

Grafike Bogdana Borčića v Galeriji REART

V sredo, 29. februarja 2012 ob 19.30. uri, bo v galeriji REART v avstrijskem Sankt Stefanu odprta razstava del Antona Tapiesa, Bogdana Borčića, Pierra Soulagesa, Hansa Hartunga in Jeana Fautrierja.

več »

« First  <  18 19 20 21 22 >  Last »