zadnje novice

21.04.20

Zapisi muzejskega vsakdana na blogu

Dane razmere so edinstvena priložnost za refleksijo in poglobitev v teme, ki nas zanimajo, a nam zanje pogosto zmanjka časa. Tako se je med sodelavci GBJ spontano razvila ideja, da začnemo pisati BLOG, vabljeni k branju! https://galerija-bj.blog/

več »

01.11.19

Mednarodni projekt Cisterscapes – Cistercian Landscapes Connecting Europe (2019-21)

Galerija Božidar Jakac in Muzej krščanstva na Slovenskem iz Stične sta se v letu 2019, ob finančni podpori MK, vključili v triletni mednarodni projekt povezovanja in ohranjanja kulturne krajine ter dediščine cistercijanov v Evropi. Cilj projekta je skupna kandidatura vseh sodelujočih partnerjev za Znak evropske dediščine v letu 2023 ter popularizacija znanja o kulturni krajini cistercijanov preko skupne baze podatkov in spletne strani ter aplikacije za transnacionalno pohodniško pot.

več »

01.10.19

Mednarodni projekt Erasmus+ Re/Forma Viva

Mednarodni projekt Erasmus+ Re/Forma Viva (Reformation of education on wood preservation / Reforma izobraževanja o ohranjanju lesa) poteka od oktobra 2019 pod koordinatorstvom Galerije Božidar Jakac ter v mednarodnem sodelovanju Akademije za likovno umetnost v Zagrebu, Talinu in Ljubljani ter Naravoslovnotehniške fakultete.

več »

01.01.17

Prijava na e-novice Galerije Božidar Jakac

E-napovednik o razstavah, vodstvih in drugih dogodkih, ki jih pripravljamo v galeriji.

več »

01.01.20 – 01.01.21

Zahvala podpornikom

Za pomoč pri izvedbi razstavne sezone 2020 se zahvaljujemo: Krka d.d., GEN energija d.o.o., GEN-I, d.o.o., Kostak d. d., Suprima, Agencija za varnost d.o.o., Zadruga Konzorcij cviček z.o.o., Zavarovalnica Triglav d.d. ter seveda Ministrstvo za kulturo RS, Občina Kostanjevica na Krki in Občina Krško.

več »