Novice

 • 18.05.2020 Spletna razstava TRIKRAT TRI ŽENSKE

  Vabljeni k ogledu spletne razstave, ki smo jo ob letošnjem Mednarodnem muzejskem dnevu pripravili skupaj z Mestnim muzejem Krško in Posavskim muzejem Brežice!

  več…

 • 18.05.2020 – 18.05.2020 Mednarodni muzejski dan v GBJ

  Ob Mednarodnem muzejskem dnevu bo GBJ za obiskovalce izjemoma odprta tudi v ponedeljek - 18. maja, od 8. do 16. ure. Vstop je prost, muzejske publikacije pa bodo na voljo s popustom. Lepo vabljeni!

  več…

 • 08.05.2020 Znani so nagrajenci natečaja #ostani doma in ustvari cvetoče krošnje

  Z veseljem sporočamo, da je na natečaju sodelovalo kar 284 učencev in da smo prejeli 299 likovnih interpretacij predlaganega motiva. Ob tako lepem odzivu smo nagradili več izdelkov kot je bilo predvideno – skupno 20. Ker so vsi sodelujoči izkazali izjemno motivacijo in ustvarjalnost, smo se odločili, da na virtualno razstavo uvrstimo vse prispele cvetoče krošnje!

  več…

 • 05.05.2020 Odprtje Galerije Božidar Jakac

  Spoštovani obiskovalci, obveščamo vas, da ponovno odpiramo naša vrata v torek, 5. maja 2020, ob 10. uri. Ogledate si lahko vse stalne razstave in se sprehodite po pomladno cvetočem parku skulptur Forma viva. Še do nedelje, 10. maja, je na ogled tudi razstava Nande Vidmar: Retrospektiva. S spoštovanjem varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med vašim obiskom. Veseli nas, da vas bomo spet lahko pozdravili med umetninami!

  več…

 • 21.04.2020 Zapisi muzejskega vsakdana na blogu

  Dane razmere so edinstvena priložnost za refleksijo in poglobitev v teme, ki nas zanimajo, a nam zanje pogosto zmanjka časa. Tako se je med sodelavci GBJ spontano razvila ideja, da začnemo pisati BLOG, vabljeni k branju! https://galerija-bj.blog/

  več…

 • 19.04.2020 Zbiramo zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra

  Zaradi pandemije smo se vsi znašli večinoma doma, v krogu domačih, zato vas vabimo, da dodatni čas izkoristite tudi za brskanje po starih fotografskih albumih in za pogovor s starši in starimi starši ter z nami delite svoje in njihove zgodbe iz Kostanjeviškega kloštra.

  več…