aktualno

Video: Silvan Omerzu Pregledna razstava

Silvan Omerzu Pregledna razstava

novi prostori, 11. 9. 2020 - 8. 2. 2021

Video

napovednik

  Trenutno ni objavljenih napovedi dogodkov.

Novice

 • 06.12.2020 December v GBJ

  Čeprav so naša vrata še vedno zaprta, v GBJ nikakor ne počivamo. V sklopu muzejske akcije #naprejvpreklost + #praznični muzej smo pripravili spletno razstavo voščilnic iz zbirke GBJ. Živahno je tudi na našem blogu, kjer pripravljamo zapise o predmetih iz zbirke, razstavne reminiscence ter spletne ustvarjalnice ...

  več…

 • 04.12.2020 – 11.12.2020 Vzdrževalna dela na telekomunikacijah

  V prihodnjih dneh v GBJ opravljamo vzdrževalna dela na naših komunikacijskih omrežjih, zato bo morda prihajalo do prekinitev telefonskih povezav. Kljub temu smo nenehno dostopni na elektronskem naslovu: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  več…

 • 02.12.2020 In memoriam

  Z veliko žalostjo sporočamo, da se je dan po svojem 92. rojstnem dnevu poslovil spiritus movens kulturnega življenja Kostanjevice na Krki, gospod Lado Smrekar.

  več…

 • 24.10.2020 Obvestilo o začasnem zaprtju galerije

  V skladu z najnovejšim odlokom Vlade RS sporočamo, da bosta Galerija Božidar Jakac in Lamutov likovni salon od sobote, 24. oktobra 2020, do nadaljnjega, zaprta za obiskovalce.

  več…

 • 21.04.2020 Zapisi muzejskega vsakdana na GBJ BLOGU

  Dane razmere, ki zaznamujejo leto 2020 so edinstvena priložnost za refleksijo in poglobitev v teme, ki nas zanimajo, a nam zanje pogosto zmanjka časa. Tako smo sodelavci GBJ spomladi začeli pisati BLOG. Vabljeni k branju na povezavi: https://galerija-bj.blog/. Hkrati obveščamo, da intenzivno delamo na vzpostavitvi nove spletne strani galerije, ki bo v skladu z regulativo Evropske unije in z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  več…

 • 01.11.2019 Mednarodni projekt Cisterscapes – Cistercian Landscapes Connecting Europe (2019-21)

  Galerija Božidar Jakac in Muzej krščanstva na Slovenskem iz Stične sta se v letu 2019, ob finančni podpori MK, vključili v triletni mednarodni projekt povezovanja in ohranjanja kulturne krajine ter dediščine cistercijanov v Evropi. Cilj projekta je skupna kandidatura vseh sodelujočih partnerjev za Znak evropske dediščine v letu 2023 ter popularizacija znanja o kulturni krajini cistercijanov preko skupne baze podatkov in spletne strani ter aplikacije za transnacionalno pohodniško pot.

  več…