novica

13.07.17

SONC festival, koncert v Kostanjevici na Krki

SONC festival, koncert v Kostanjevici na Krki

V četrtek, 13. julija 2017, ob 20. uri bomo v Galeriji Božidar Jakac gostili SONC festival. Na letošnjem koncertu mednarodnega komornega festivala bodo z nami Božena Angelova (violina), Beatriz Blanco (violončelo), Maruša Bogataj (violončelo), Boštjan Lipovšek (rog), Ribal Molaeb (viola), Christoph Slenczka (viola) in idejna vodja festivala Tanja Sonc (violina). Prisluhnili bomo delom Leona Firšta, Wolfganga Amadeusa Mozarta in Antonína Dvořáka.

Vstop prost. Vljudno vabljeni!

-
O festivalu
Sonc Festival je mednarodni festival komorne glasbe. Letos se bo odvijal drugo leto zapored in bo na treh lokacijah, v Radečah, v Sevnici in v Kostanjevici na Krki, gostil 8 mednarodno uveljavljenih glasbenikov iz 5 različnih drzav (Slovenija, Libanon, Španija, Nemčija in Italija). Festival je leta 2016 ustanovila mlada violinistka Tanja Sonc. Tanja je zmagovalka Brahmsovega tekmovanja v Pörtschachu (Avstrija) ter nagrajenka številnih drzavnih in mednarodnih tekmovanj. Po študiju v Ljubljani in Salzburgu, končuje svoj drugi magisterij v Zürichu. V sezoni 2017/2018 bo postala članica orkestra ”Zürcher Kammerorchester”.
Letos se je festivalu kot umetniški vodja in izvajalec pridruzil še Boštjan Lipovšek, ki deluje kot profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter Zagrebu in je solo hornist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.