novica

15.03.16

Predstava Tako je govoril Zaratustra v nekdanji samostanski cerkvi

Predstava Tako je govoril Zaratustra v nekdanji samostanski cerkvi Predstava Tako je govoril Zaratustra v nekdanji samostanski cerkvi

Anton Podbevšek Teater (APT) bo 15. marca 2016 ob 20. uri v Galeriji Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, premierno uprizoril gledališko predstavo Tako je govoril Zaratustra, v režiji Matjaža Bergerja.

Uprizoritev izhaja iz Nietzschejeve temeljne ideje o čezčloveku kot notranji preobrazbi človeka, da ustvari presežek samega sebe. Gre za kolektivno delo, v katerem nastopajo: skupina Laibach (z avtorsko glasbo), igralci in soustvarjalci: Pavle Ravnohrib, Jana Menger, Joseph Nzobandora, Ana Pandur Predin, Janez Hočevar, Barbara Ribnikar, Lana Voljč in skaklec s palico Jure Rovan.
Predstava, ki bo uprizorjena v kostanjeviški cerkvi, bo omogočila interpretacijo Nietzscheja kot radikalnega in izvirnega misleca sveta in človeka, usmerjenega v prihodnost.

Več o predstavi:  Anton Podbevšek Teater

Ponovitve predstave bodo med 16. in 29. marcem 2016 ob 20.00.

Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima, v TIC Novo mesto in eno uro pred prestavo na blagajni Galerije Božidar Jakac.
REZERVACIJE: vstopnice[at]antonpodbevsekteater.si ali 051 316 166 (Mitja)

Vljudno vabljeni!