novica

13.09.17

Gradovi Posavja - napovednik dogodkov in vabilo na ekskurzijo “Po gradovih in samostanih Posavja”

Projekt, ki smo ga poimenovali Gradovi Posavja smo oblikovali v letu 2014 in je trajnostno naravnan. Vključuje upravljavce šestih gradov v Posavju, ki so se pridružili k neformalnemu združenju, in sicer: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki, ki upravlja nekdanji samostan v Kostanjevici na Krki, Kozjanski park Podsreda, ki upravlja grad Podsreda, Kulturni dom Krško, enota Grad Rajhenburg, ki upravlja grad Rajhenburg, KŠTM Sevnica, ki upravlja grad Sevnica, Posavski muzej Brežice, ki upravlja grad Brežice in Terme Čatež, ki so lastnice gradu Mokrice.

Kot prvi promocijski korak je bila izdana brošura Gradovi Posavja v slovenskem in angleškem jeziku, pri kateri je sodelovalo 5 upravljavcev in je izšla decembra 2015. Ob snovanju in pripravi skupne brošure smo pripravili skupni projektni predlog, ki vključuje raznovrstna povezovanja predvsem na področju programov in promocije s ciljem, da soustvarimo močno in povezovalno »kulturno in turistično enoto« Gradovi Posavja.

V letu 2017 smo pripravili brošuro z izpostavljenimi dogodki, dostopna je na POVEZAVI.

Mesečno pripravljamo tudi skupni napovednik dogodkov v vseh enotah; napovednik dogodkov v mesecu septembru je dostopen na POVEZAVI.

 

Ekskurzija »Po gradovih in samostanih Posavja«
sobota, 23. september 2017

Vabimo vas na vodeno ekskurzijo »Po gradovih in samostanih Posavja«, kjer bomo odkrivali bogato kulturno dediščino Posavja, ki jo danes polnijo raznolike in zanimive vsebine.

Dan bomo začeli na Gradu Sevnica, pot nas bo vodila ob Savi, do Gradu Rajhenburg in nato na Grad Podsreda. Od tam se bomo odpravili v nekdanji cistercianski samostan v Kostanjevici na Krki in si ogledali Galerijo Božidar Jakac, nato Grad Brežice ter dan zaključili na Gradu Mokrice.

Več o programu in prijavi si lahko ogledate na POVEZAVI.