novica

20.06.15

Poletna muzejska noč

Poletna muzejska noč Poletna muzejska noč

Poletje se nezadržno bliža, z njim pa tradicionalna Poletna muzejska noč, ki bo letos 20. junija.Tako vas vabimo, da nas na ta dan obiščete in podoživite umetniška dela vse tja do polnoči. Prav tako bo na ta dan prost vstop za vse oglede, vodstva in dogodke, ki se bodo odvijali v Galeriji Božidar Jakac. Ob 18. in 20. h pa bomo izvedli za vas še tri dogodke, in sicer:

18:00 Suha igla - delavnica za otroke in odrasle
Na ustvarjalnici se boste še sami lahko preizkusili v grafični tehniki “suha igla”, ter ustvarjali na temo prihajajočih počitnic, morja in poletja. V drugem delu bomo s pomočjo tiskarske preše matrico odtisnili vašo umetnino, ki bo lahko tudi prav lepo darilo.

18:00 Po poteh slovenskih umetnikov - javno vodstvo
Vzporedno z delavnico bomo izvedli tudi javno vodstvo po naših stalnih zbirkah - in sicer si bomo ogledali najbolj znamenita dela Božidarja Jakca, bratov Kralj, Zorana Didka, Jožeta Gorjupa in drugih, ter spoznali, zakaj so tako pomembni za slovensko kulturno dediščino.

20:00 Arhitekturna pirueta
Večer se bo nadaljeval v nekdanji cerkvi v družbi imenitnih skulptur Mirka Zrinšćaka ter baletne skupine Ane Pucelj. Nato pa bo sledilo še vodstvo o cistercijanskem samostanu Fons beatae Mariae.