novica

20.02.19 – 10.04.19

Nadaljevalni tečaj grafičnih tehnik

Nadaljevalni tečaj grafičnih tehnik

Tečaj bo potekal od 20. februarja do 10. aprila 2019 ob sredah, z začetkom ob 17. uri (v obsegu 32 ur - 8 srečanj po 4 šolske ure). Spoznali in ustvarjali bomo v grafičnih tehnikah globokega tiska: suha igla, jedkanica, akvatinta in rezervaž. Tečaj bo vodil umetnik Janko Orač.

Na uvodnem srečanju bomo ob strokovnem predavanju spoznali raznolikost grafičnih tehnik ter potek delavnic, za uvod v grafično ustvarjanje pa bomo prek risbe izoblikovali idejo za izdelavo matrice. Na naslednjih dveh srečanjih bomo poglobljeno raziskovali grafično tehniko suhe igle. Prvo srečanje bo namenjeno spoznavanju s postopkom ter prvimi poskusi tiska. Sledilo bo delo usmerjeno v vključevanje dodatnih matric za večbarvni tisk.
Na nadaljnjih srečanjih se bomo seznanili s tehnikami kemičnega procesa izdelave matrice, kot so jedkanica, akvatinta in rezervaž ter nadaljevali z individualnim delom ter korekcijami s strani mentorja. Zadnje srečanje bo namenjeno pregledu in analizi celotne delavnice ter izboru del za razstavo udeležencev v Dvorani v parku, v Krškem.

Kotizacija za celoten tečaj je 80 €.
Prijave in informacije: .(JavaScript must be enabled to view this email address) ali 07 49 88 140.

Število mest na delavnici je omejeno na 8 udeležencev. Z dnem 11. 2. so se zapolnila vsa mesta za delavnico, zato prijav več ne sprejemamo.

Prijava je potrjena s plačilom kotizacije do začetka tečaja. Material je vključen v ceno. Predznanje za delavnico ni nujno potrebno.

Delavnico sofinancira JSKD OE Krško. Člani Kluba prijateljev GBJ imajo ob prijavi 20 % popust na kotizacijo.

Lepo vabljeni!

-
O mentorju:
Janko Orač se je rodil leta 1958 v Celju. Leta 1997 je diplomiral na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani pri prof. Dušanu Kirbišu. Na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu je leta 2016 zaključil specialistični študij grafike pri prof. Nevenki Arbanas. V svoja področja ustvarjanja vključuje grafiko, risbo, slikarstvo in grafično oblikovanje.  Živi in ustvarja v Novem mestu in v Zibiki.