novica

10.05.18

LandArt Kostanjevica na Krki-Diessen

LandArt Kostanjevica na Krki-Diessen

V Galeriji Božidar Jakac bo 10. maja 2018 potekala III. mednarodna konferenca Circular Change, ki jo organizira platforma Circular Change. V partnerstvu z nizozemsko organizacijo Landart Diessen smo k sodelovanju povabili skupno deset umetnikov iz Slovenije in iz Nizozemske, ki bodo kot spremljevalni dogodek konference v park lesenih skulptur Forma viva začasno umestili svoje landart postavitve.

Izhodišče za intervencije krajinske umetnosti je tema konference Circular Change, tj. navezovanje na področje ekologije in zelenega gospodarstva. Izbira gradiv za postavitve je usmerjena v materiale naravnega izvora v kombinaciji z uporabo bioloških, predelanih ter trajnostnih materialov.

Sodelujoči umetniki iz Slovenije so Polona Černe, Boštjan Kavčič, Mateja Kavčič, Marijan Mirt in Urša Toman, pridružili se jim bodo nizozemski umetniki Carla Cremers, Els Franken, Mirjam Korse, Natascha Rodenburg in Mireille Schermer.

Dvodnevni dogodek LandArt Kostanjevica na Krki-Diessen bo potekal 9. in 10. maja z zaključkom in uradno otvoritvijo postavitev v četrtek, 10. maja 2018, ob 17. uri.

Vljudno vabljeni!