novica

08.02.21 – 08.02.21

Kulturni praznik v GBJ

Kulturni praznik v GBJ

GBJ – Galerija Božidar Jakac v februar vstopa z odprtimi vrati!

Vabimo vas, da nas obiščete tudi na kulturni dan 8. februarja. Ob spoštovanju vseh varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med vašim obiskom.

Poleg stalnih razstav si lahko ogledate naslednje občasne razstave:
- Silvan Omerzu: Pregledna razstava (podaljšana do 4. aprila 2021)
- Mitja Konić: Amor Fati (podaljšana do do 4. aprila 2021)

Še posebej vas in vašo družino vabimo na obisk v ponedeljek, 8. februarja 2021, ko bomo ob kulturnem prazniku pripravili novo,  XV. postavitev v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića: Potovanje v školjko.


Del programa ob Prešernovem dnevu pa se bo odvijal virtualno:

SPLETNA OTVORITEV
Bogdan Borčić: XV. postavitev v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića

XV. postavitev v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića bo predstavila okrog 20 umetnikovih grafik, ter skic, datiranih v prvo polovico 70. let prejšnjega stoletja. Gre za dela iz Borčićevega desetletnega in javnosti najbolj znanega cikla z motivi školjk, ki jih je umetnik v grafičnem mediju preučeval s skoraj znanstveno natančnostjo.

SPLETNA USTVRAJALNICA
Od preproste senčne lutke do lutkovnega avtomata, ob pregledni razstavi Silvana Omerzuja

Ob razstavi Silvana Omerzuja pripravljamo spletno ustvarjalnico, ki bo predstavila dva načina izdelave lutke. Navdih za ustvarjanje bo Omerzujev lutkovni avtomat z motivom ptice, ki ritmično dviguje in spušča krila. Prikazana bosta dva postopka izdelave ptice – preprosta senčna lutka ter improvizirani lutkovni avtomat, ki ga lahko izdelamo iz papirja, sponk za papir in ščipalke.


Vstop v galerijo bo na kulturni praznik, 8. februarja 2021, brezplačen. Odprti bomo po ustaljenem urniku od 10. do 18. ure.

Veseli nas, da vas bomo spet lahko pozdravili med umetninami!