novica

05.04.19

Kostanjevica na Krki - zelena za vsakogar

Kostanjevica na Krki - zelena za vsakogar

Galerija Božidar Jakac je partner v projektu Zelena doživetja Posavja, v sklopu katerega v petek, 5. aprila 2019, v Lamutovem likovnem salonu pripravljamo:


od 14.00 do 15.30
Igrišče se išče, medgeneracijska delavnica za skupnostno načrtovanje igrišča
Kje zunaj se lahko družijo in igrajo otroci v Kostanjevici? S čim, s kom in kako se najbolj zabavajo? Vabimo vse otroke, starše, dedke in babice, da se nam pridružite na ustvarjalni in zabavni delavnici “Igrišče se išče”, kjer bomo skupaj tuhtali kakšen igralni prostor si želijo otroci v Kostanjevici. Vaše ideje in predloge bomo s pridom uporabili pri načrtovanju novega prostora za igro, ki se Kostanjevici obeta prav kmalu.

Delavnico bo izvedlo Kulturno okoljsko društvo Pazi!park. Potekala bo pred Lamutovim likovnim salonom.

ob 16.00
Pomen zelenja v urbanem okolju, delavnica za otroke
Na delavnici bomo najmlajše seznanili o pomenu ohranjanja zelenja in urbanih zasaditev. Poizkusili pa se bomo tudi v ustvarjanju urbane zasaditve ter umestitvi le-te v prostor.

Delavnico bo vodila Janja Klemenčič, magistrica inženirka hortikulture, v organizaciji društva Landezine. Potekala bo pred Lamutovim likovnim salonom.

ob. 16.00
Kostanjevica na Krki: Prostori skupnega kot priložnost, okrogla miza
Okrogla miza s kratkimi predavanji vabljenih strokovnjakov se bo osredotočala na prostorske kvalitete Kostanjevice na Krki. Sodelujoči bodo prevpraševali kvaliteto odprtih prostorov in njihov vpliv na kakovost bivanja. Spregovorili pa bodo tudi o razvojnih priložnostih za dejavnosti, ki so vezane na odprte prostore s poudarkom na kulturni dediščini.

Okrogla miza bo potekala v organizaciji društva Landezine.


Prijazno vabljeni, da se nam pridružite!

—-
Aktivnosti so del projekta Zelena doživetja Posavja. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.