novica

28.08.16

Valentin Oman: Retrospektivna razstava

Valentin Oman: Retrospektivna razstava Valentin Oman: Retrospektivna razstava Valentin Oman: Retrospektivna razstava

6. maj 2016 - 28. avgust 2016
novi razstavni prostori Galerije Božidar Jakac

Kot vrhunec razstavne sezone 2016 smo pripravili retrospektivno razstavo cenjenega rojaka akademskega slikarja Valentina Omana. Valentin Oman je izjemno priznan in ugleden avstrijski umetnik, ki pogosto razstavlja tudi zunaj avstrijskih državnih meja, najpogosteje seveda prek trojno začrtane meje, ki je v neposredni bližini njegovega koroškega ateljeja v Bekštanju, v sosednji Italiji in Sloveniji. Tokratna retrospektivna razstava je povezala za umetnika tri poglavitne postaje: avstrijsko Koroško, Dunaj in Slovenijo. Projekt smo pripravili skupaj s kolegi iz Muzeja moderne umetnosti Koroške v Celovcu in kulturnega centra Künstlerhaus na Dunaju.

V obsežnem retrospektivnem pregledu opusa, v katerem ni manjkalo niti državljanske angažiranosti in se kronološko pne od 60-ih let prejšnjega stoletja pa do del, ki so nastajala še med razstavo na Dunaju, in so v Kostanjevici prvič namenjena obiskovalcem. Na ogled je več kot 170 Omanovih umetniških del, od slik, risb, grafik in skulptur do prostorsko-zvočne instalacije, z reprodukcijami pa so prikazana tudi umetnikova dela v javnih prostorih.

V juliju in avgustu smo ob vikendih podaljšali delovni čas, obiščete nas lahko med 9.00 in 20. uro, med tednom pa med 9.00 in 18.00 uro. Vodstva po vnaprejšnjem dogovoru v tajništvu: (07) 49 88 140 / .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Razstava je na ogled do 28. avgusta 2016.

Prijazno vabljeni!

Foto: Tomaž Grdin