arhiv

20.07.12

Kostanjevica na Krki: obrazi arhitekturne dediščine

Galerija Božidar Jakac – Lamutov likovni salon, petek, 20. julij 2012, ob 20. uri

več »

Gledališče senc: ŽALOSTNA IN VELIČASTNA ZGODBA O SORTIJI BELU

Galerija Božidar Jakac – dvorišče; četrtek, 5. julij 2012, ob 21. uri

več »

Keramika v konceptu 4/2

Galerija Božidar Jakac – lapidarij; 6. julij 2012, ob 20. uri .

več »

Poletna muzejska noč v Galeriji Božidar Jakac

Spoštovani! Vabimo vas na nočno spoznavanje Galerije Božidar Jakac! Ob 18.uri bomo kreativni v Ustvarjalnici, ob 20.uri odpiramo novo postavitev stalne zbirke Zorana Didka, ob 22.00 pa vabimo v nekdanjo samostansko cerkev na zvočno potovanje z interaktivnim dihanjem: "NIMETU": Vdih/Izdih. Galerija Božidar Jakac bo na ta dan odprta do 24. ure. Vse publikacije galerije bodo na prodaj po polovični ceni! Prost vstop!

več »

POGLED NA LIKOVNO UMETNOST SLOVENIJE 6: Jaz, tukaj, zdaj

prenos razstave v Obalne galerije Piran, 16.6.2012 VEČ INFORMACIJ

več »

Tomislav Buntak, Potovanje junaštva

V petek, 25. maj 2012, ob 19. uri, bomo v nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac odprli razstavo akademskega slikarja Tomislava Buntaka, POTOVANJE JUNAŠTVA. Avtorja in njegovo delo bo predstavil kustos Branko Franceschi. Razstava bo na ogled do 27. januarja 2013.

več »

18. maj, svetovni dan muzejev

Na svetovni dan muzejev vabimo v stalne razstave Janeza Boljke, Bogdana Borčića, Zorana Didka, Jožeta Gorjupa, Franceta Goršeta, Božidarja Jakca, Franceta Kralja, Toneta Kralja in v pletersko zbirko. V prostorih lapidarija je na ogled razstava Igorja Bravničarja, Metamorfoze. Vstop v vse razstavne prostore je brezplačen! Ob 16. uri bo potekala Ustvarjalnica, ki jo bo vodila kustosinja Helena Rožman. Posvetili se bomo razmišljanjem o tem, kaj nam v sodobnem času pomenijo muzeji. So le vez s preteklostjo ali pa mogoče s svojimi programi postajamo tudi sooblikovalci sedanjega in prihodnjega načina življenja. Delavnica je namenjena predvsem otrokom med 5. in 12. letom starosti. Prost vstop! Vljudno vabljeni!

več »

Razstava del akademskega kiparja, slikarja, grafika in Prešernovega nagrajenca JANEZA BOLJKE

Galerija Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost Kranj, petek, 11.5. - 23.6.2012

več »

POGLED NA LIKOVNO UMETNOST SLOVENIJE 6: Jaz, tukaj, zdaj

Galerija sodobne umetnosti, Celje, 10.5. - 10.6.2012 VEČ

več »

USTVARJALNICA; Galerija Božidar Jakac – Lamutov likovni salon, sreda, 2. maj 2012, ob 10. uri

Vabimo v ustvarjalno delavnico, v kateri bomo spoznavali dela akademske slikarke Jasmine Nedanovski, razstavljena v okviru razstave Moja zgodba, ki je do 6. maja na ogled v prostorih Lamutovega likovnega salona Galerije Božidar Jakac. Delavnico, s katero bomo odstirali skrivnosti ustvarjanja grafičnih del, bo vodila umetnica. Program je namenjen predvsem otrokom med 5. in 12. letom starosti, vabljeni pa ste tudi starejši! Prost vstop!

več »

« First  <  23 24 25 26 27 >  Last »